De hype rondom het vangen van virtuele Pokémons met een smartphone biedt ook mogelijkheden voor de (online) reisbranche. Destinaties gebruiken Pokéstops en Pokégyms online als USP’s. Zo heeft Kijkduin zich in Nederland uitgeroepen tot Pokéhoofdstad en trekt de game hordes extra toeristen naar de Nederlandse kustplaats. In Frankrijk is dit het dorpje Bresolles en in Zwitserland is Basel enorm populair. Of dit ook het soort publiek is waar je als destinatie economisch voordeel uit kunt halen is nog maar de vraag. Veel online publiciteit genereert het in ieder geval wel.

Beste Pokétels van Amerika

Hotels.com heeft een lijst gepresenteerd met de beste “Pokétels” van de Verenigde Staten. New York blijkt de Pokéstad van Amerika te zijn en in de top tien van de online publisher staan maar liefst negen hotels uit deze stad. Een selectie is gemaakt op basis van het aantal Pokéstops en Pokégyms is een straal van 152 meter rondom de locatie van het hotel. Het The Towers at Lotte New York Palace hotel voert deze lijst momenteel aan met 11 Pokéstops en Pokégyms in de directe omgeving en nog eens 231 in een straal van twee kilometer om het hotel. Internationaal voert Parijs deze lijst aan met zes noteringen in de wereldwijde top 10 van de online hotelvergelijker.

Pokémon Go spelen op zomervakantie

De hype van de in juli gepresenteerde locatie-gebaseerde augmented realily game is in ieder geval nog niet voorbij. Tijdens een zomervakantie in Griekenland, Spanje of Portugal is een 3G of 4G bundel voor veel toeristen onmisbaar geworden. Horecagelegenheden pronken met hun locaties als hier Pokémons te vinden zijn. Helaas laat de kwaliteit van de WiFi op deze vakantiebestemmingen nog weleens te wensen over. Voor destinaties en lokale ondernemers kansen genoeg.

Laat op de website van je hotel, restaurant of bar zien als er een Pokéstop voor de deur zit. Hotels.com deed onderzoek onder 500 millennials (generatie die geboren is tussen 1981 en het jaar 2000) die de site bezoeken en maar liefst 79% geeft aan dat ze tijdens hun vakantie Pokémon Go gaan spelen. Zelfs 48% van de ondervraagden geeft aan een nieuwe bestemming te bezoeken speciaal voor deze game. Zo’n 25% van de respondenten gaat het spel zeker drie uur spelen tijdens hun volgende vakantie en wil hier zeker vier kilometer wandelend voor afleggen.

Pokémons gone wild in Basel

De stad Basel heeft direct slim ingespeeld op de lancering van Pokémon Go deze zomer. Ze maakten een viral “Pokémons gone wild in Basel” en hebben op de officiële website van de Zwitserse stad een eigen portal voor de augmented reality game gemaakt.
explore basel with pokemon go website
Op “Explore Basel with Pokémon Go” krijg je tips om zoveel mogelijk Pokémons te vangen met natuurlijk locaties en op welke helden uit het spel je hier kunt jagen.