Na Boekvandaag.nl komt RED Online Marketing opnieuw met twee reissites: Echtereisprijs.nl en Vindeenreis.nl. Beide sites gaan data van Toeristiek doorgeven aan de reiziger.

Met boekingssite Echtereisprijs.nl gaat RED direct concurreren met online-reisbureaus. ‘De klant plaatst zijn boeking bij ons, maar we hebben de verdere afhandeling uitbesteed aan een onafhankelijke derde partij’, vertelt directeur Roy Platje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Touroperators

Op meta-zoekmachine Vindeenreis.nl is een specifieke accommodatie uitgangspunt in het zoekproces. Platje: ‘De site biedt een compleet overzicht van alle touroperators die een bepaalde reisaccomodatie aanbieden.’

Toeristiek
Zowel Echtereis.nl als Vindeenreis.nl verstrekt content van Toeristiek, een bron van informatie die door onderzoek op locatie wordt gegenereerd. Toeristiek verstrekte zijn verzamelde gegevens tot voorkort alleen aan reisagenten, maar geabonneerde reisorganisaties kunnen de info sinds kort ook integraal doorgeven aan de consument. Volgens Platje gaat het om ‘bizar veel data, tot en met de temperatuur van het zwembadwater.’

RED behoort, samen met het onlangs gelanceerde toeristische informatieplatform Opreisgids.nl, tot de eerste spelers in de reisbranche die de data van Toerstiek voor de reiziger ontsluiten.

Boekvandaag.nl
RED’s eerste eigen reissite, Boekvandaag.nl, ging medio mei van start als een soort ‘iBood voor reizen’, met iedere dag één scherpe aanbieding.