Reiswerk organiseert voor de zesde keer de Reiswerk Studenten Challenge voor derde of vierdejaars HBO-studenten toerisme, traveltrade, e-commerce, IT en online marketing. Transavia brengt de 60 excellente studenten van 21 tot en met 26 mei 2017 naar Marrakech, waar ze in een RIU hotel van TUI zullen verblijven. De studenten krijgen de opdracht een creatief businessconcept te ontwikkelen en te pitchen.

Sterke behoefte aan nieuwe expertises

Reiswerk organiseert jaarlijks deze Challenge om aanstormend talent een podium te bieden om te laten zien welke bijdrage zij kunnen leveren aan de reisbranche. Dit jaar voor het eerst dus ook talent met de expertises IT, E-commerce en online marketing. In een veranderende reiswereld is sterk behoefte aan deze expertises.

Reiswerk koppelt met de Challenge jong talent van verschillende disciplines aan de reisbranche met als doel om bij te dragen aan voortdurende voldoende toekomstbestendige professionals in de reisbranche. Een select gezelschap van sponsoren en sprekers gaat mee om de creatieve businessconcepten te beoordelen en te adopteren in de eigen bedrijfsvoering. Voorwaarde is wel dat deze businessconcepten interessant genoeg zijn voor een reisbedrijf. De ervaring van vorig jaar leert dat de studenten zeer goed in staat zijn om met interessante businessideeën komen, die aantrekkelijk kunnen zijn voor de reisbranche.

Reiswerkgame

De Reiswerkgame, is het game dat de studenten spelen tijdens de challenge. Het estaat uit een aantal opdrachten waarin de studenten achtereenvolgens kunnen laten zien hoe out-of-the-box ze kunnen denken, hoe creatief, commercieel en ondernemersgericht ze zijn, of ze rekening houden met de gehele customer journey en hoe ze omgaan met kritische vragen vanuit branche en pers. Voor deelnemende reisbedrijven is dit een mooie kans om in contact te komen met de reisprofessional van de toekomst.

Solliciteren

Afstudeerders in het HBO op het gebied van IT, e-commerce of online marketing nodigt Reiswerk van harte uit om te solliciteren naar een deelnameplek in de Challenge. Voor vragen of meer info over de Challenge kunnen zij contact opnemen met Rian Verkooijen, arbeidsspecialist van Reiswerk, via info@reiswerk.nl.

Sponsoren
TUI is de touroperator van de zesde editie van de Reiswerk Studenten Challenge. Samen met Reiswerk zal TUI de reis, de accommodatie en de excursies verzorgen. Transavia voert de vluchten uit. Schiphol Airport, Sunnycars, Pyton, Amadeus en SGR zijn de overige sponsoren van dit event. Gedurende de week kan de Challenge worden gevolgd via Facebook.