Ga eens bij jezelf na, zit jij niet ook op Vimeo en Youtube te snuffelen naar filmpjes over een locatie waar je over zit te dromen? Hoop jij daar niet ook dat zekere gevoel van te krijgen: Dáár moeten we dit jaar naartoe? Dat doen je reizigers ook, en hoe pakkender je video’s zijn, hoe sneller de reiziger overtuigd is om jou een bezoek te brengen. Het is het zeker waard om in goede video content te investeren.

Dromen

Voor we ook maar denken aan op reis gaan worden we onbewust beïnvloedt door onze omgeving. Inspiratie komt overal voorbij, vooral online. Een mooie foto op Facebook, een vriend die op locatie een foto door tweet. Maar een prachtige video op Youtube geeft nog veel sneller de doorslag. Reisorganisaties kunnen op vele manieren gebruik maken van content om de reiziger van de schoonheid van de destinatie te overtuigen. Maar visuele content lijkt hiervoor toch het best te werken volgens een onderzoek van Conrad Advertising. Dit alles kan leiden tot de keuze voor de volgende vakantiebestemming van een reiziger.

Planningsfase

Het plannen van de reis gebeurt in veel bewustere vorm dan het dromen. De planningsfase van een reis kan aardig wat voeten in aarde hebben en neemt soms veel tijd in beslag.

Wie uit de omgeving zijn er al eens geweest, wat vonden ze er van en hebben ze tips of afraders? In dit stadium is informatie over de bestemming belangrijker dan de prijs van een hotel of gehele vakantie. Ook in deze fase ontvangt de reiziger het liefst informatie in de vorm van foto’s en video’s. Tweederde van de Nederlanders besteedde in 2010 al meer dan 6 uur online aan de voorbereiding van hun vakantie volgens een artikel op Twinkle.

DTour van DoubleTree by Hilton

Een mooi voorbeeld van hoe visuele content in je voordeel kan helpen is DTour van DoubleTree. Ze hebben in samenwerking met Youtube een eigen kanaal opgezet in het begin van mei. Gebruikers kunnen filmpjes kijken over de hotels, een kaart zien met de locaties van de Double Trees in de buurt en alle filmpjes bekijken over de hotels die ooit door andere Youtube gebruikers zijn geupload. Ook andere sociale netwerken komen hier samen als Facebook, Instagram en Twitter. Zo hebben ze een verzamelplaats waar je alles kunt zien over de hotels en hebben reizigers alle informatie die ze nodig hebben, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.

“We leven momenteel in een informatietijdperk, waarin reizigers graag veel zien en weten over de plek waar ze naartoe gaan”, zegt John Greenleaf, VP van brand marketing bij DoubleTree

Hier kun je uitgebreid verder lezen op EyeForTravel over de strategie die DoubleTree heeft gekozen en waarom John Greenleaf DTour ziet als optimale inspiratietool voor zijn potentiële bezoekers.