Voor de budget-conscious vliegers, komt Ryanair met iets nieuws: Ryanair Rooms, een aanbod van onder andere room rentals en huizen, berichtte Ryanair gisteren. Om de opbrengsten te boosten worden deze accommodaties aanvullend op de website aangeboden om de miljoenen prijsbewuste consumenten die Ryanair boeken, vanaf 1 oktober a.s nog meer tevreden te stellen.

Fly cheap sleep cheap

Maar, bij budgetvriendelijke kamers en huizen blijft het niet. De Ryanair Rooms Service zoals het gaat heten, richt zich naast low budget ook op 5-sterren hotelkamers en hostels. De Amazon worden van luchtvaart, is wat het doel is. Hiermee komt Ryanair vanaf dit jaar de markt op waar de vier grootste travel bedrijven zich op dit moment al bevinden; Airbnb, HomeAway, TripAdvisor en Booking.com (waar Ryanair voorheen mee samenwerkte).

Ryanair is de grootste airline in Europa, wanneer gekeken wordt naar passagiersaantallen. Zo’n 116 miljoen klanten wereldwijd. Met een belofte van commissies onder de 10%, kunnen alle geïnteresseerde aanbieders een verzoek indienen om partner te worden van Ryanair Rooms, zo meldt de website.

Ryanair Labs

Al deze ontwikkelingen komen voort uit het initiatief dat in 2014 gelanceerd is: Ryanair Labs. Een digitaal IT innovatie lab in Dublin met als doel: changing the world in travel. Software ontwikkeling, data, QA & testing, UX en design zijn de key-elementen van waaruit het lab wordt ingericht. Een diversiteit aan nieuwe functies en uitdagingen zorgde toen al voor een goede 200 tech savvy jobs bij de low-cost airline. Op dit moment wordt er gewerkt aan een gepersonaliseerde website en mobiele app.