Sandton Hotels is een verzameling van verschillende hotels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Sandton is druk bezig met sociale media. Zo zijn er pagina’s op Hyves en Facebook, er wordt getwitterd en er is een blog.

Sandton op Facebook
Op Facebook worden bijvoorbeeld evenementen in de kalender aangekondigd, er staan verschillende fotomappen en het prikbord is gevuld met een combinatie van acties, evenementen, aanbiedingen en berichten over de verschillende hotels. Een kleine 400 mensen vindt de Sandton pagina inmiddels leuk.

Sandton op Twitter
Zowel het hotel als de werknemers twitteren over Sandton: de kok bespreekt bijvoorbeeld het eten en de sommelier bericht over wijnen. Sandton maakt ook gebruik van de integratiemogelijkheden van verschillende platformen. Twitter berichten komen op het prikbord van Facebook, er zijn links naar YouTube filmpjes en verwijzingen naar het blog. Op het blog was bijvoorbeeld de reis van een van de oprichters van Sandton, Rogier Braakman, en zijn vrouw naar Zuid-Afrika te volgen. Sandton ondersteunt het Medical Knowledge Instituut dat door trainingen de inwoners van townships voor ziekten probeert te behoeden. Met name de verschillende sociale media uitingen over de ontmoeting met Desmond Tutu zorgde voor extra aandacht bij het publiek.

Dit is een praktijkcase uit het ING rapport Hoteliers profiteren van doordachte inzet sociale media