Al in 2013 presenteerde Oerol ‘Sense of Place’ als meerjarig thema van het festival. Die rode draad wordt nu steeds vaker opgepakt in destinatievideo’s en campagnes want het is een uitstekende vorm van storytelling die gebruikt kan worden in de travel & hospitality industrie. In dit blog 4 x Sense of Place video-inspiratie.

Wat is Sense of Place?

Sense of Place maakt dat je bij de oriëntatie op een reisbestemming bewuster bent van de plek waar je gaat verblijven. Wat is de historie van deze plek, wat doet het met je gevoel en beleving van de bestemming en wat kenmerkt de lokale cultuur? Ook hele unieke ervaringen die juist extra klank en kleur aan je reis geven passen in het Sense of Place concept. Hotels en resorts kunnen Sense of Place toepassen door de link te leggen tussen de lokale cultuur en omgeving.

Vier toepassingen van Sense of Place

De onderstaande vier travelvideo’s verleiden potentiële reizigers met unieke elementen die het Sense of Place concept benadrukken.

Holland, the Original Cool – Visit Keukenhof

Van eigen bodem en een nieuwe episode van de campagne Holland, The Original Cool, die al sinds 2013 een succes is. Een bezoek aan Keukenhof, de mooiste lentetuin ter wereld, geeft letterlijk kleur aan een reis door Nederland. De beelden zijn afgelopen voorjaar geschoten en nodigen nu uit voor een bezoek in 2016.

Ireland’s Ancient East

Het oosten van Ierland is al meer dan 5000 jaar oud. Eerdere succesvolle campagnes hebben geresulteerd in de nieuwe Ireland’s Ancienct East campagne. In de onderstaande video vertellen locals, die aan de route verbonden zijn, anekdotes. Zo verteld Stephen Power van Loughcrew Passage Tombs in County Meath hoe je als bezoeker bij de verborgen graftombes komt die dateren uit 3.300 voor Christus.

“To go into Loughcrew, you go to the local farmer and he’ll give you a set of keys and a flashlamp. You open a big metal door and you can travel down this corridor with stone carvings 5,000 years old.”

El Conquistador Returns to St Augustine

Een voormalig ontdekkingsreiziger komt na jaren van afwezigheid weer aan wal in St. Augustin in Florida. Op een humoristische manier wordt benadrukt dat de historie van deze bestemming niet ‘The Same Old Story’ is.

Four Seasons Resort O‘ahu at Ko Olina

Tot slot een voorbeeld uit de hotelsector. In 2016 zal het nieuwe O’ahu at Ko Olina resort openen op Hawaii. De video geeft een duidelijke sfeerimpressie van de Hawaiiaanse cultuur en stelt de destinatie belangrijker dan het hotel.

Heb jij meer goede voorbeelden van Sense of Place video’s gezien voor destinaties? Deel ze in de comments!

Credits headerafbeelding: Damian Gadal (CC)