Social media speelt een belangrijke rol in de marketing strategie van PaperFlies. Wij willen het eerste merk in de vliegticketindustrie worden dat zich niet profileert met enkel de term ‘goedkope vliegtickets’. PaperFlies wil het gevoel van vriendschap en verbondenheid creëren onder haar volgers. Een echt merk neerzetten zoals Apple en Nespresso dat doen.

Sinds Facebook’ s Edgerank algoritme is dit voor ons nog belangrijker geworden. Met Edgerank is interactie met je fans nodig om ze organisch te bereiken. Voor PaperFlies ligt de uitdaging in het evolueren; van een bedrijf dat alleen maar wat van haar klant wil, naar een waardevolle bron van leuke en nuttige inhoud.

Mensen zijn sociale wezens

Mensen zoeken graag de interactie met elkaar. Wanneer we iemand ontmoeten voelen we ons ofwel aangetrokken tot deze persoon, of we zijn niet geïnteresseerd. Vaak met een hoop achterliggende redenen en van sommige redenen zijn we ons niet eens bewust. Deze menselijke dynamiek staat ook aan begin van de branding strategie van PaperFlies. De relatie met een merk als PaperFlies kan dan wel niet zo diep gaan als een mens tot mens relatie, maar hebben wel degelijk dezelfde karakteristieken. Met PaperFlies kun je ook een gevoel van verbondenheid en vriendschap voelen. Drie punten zijn daarin voor ons belangrijk om dit te bereiken:

  1. Betrouwbaarheid

Een vriend die niet betrouwbaar is, is eigenlijk geen vriend.

  1. Interessante content mooi design

De coolness factor. In als onze uitingen besteden we veel aandacht aan design en content.

  1. Awareness

Meer en goede interactie betekent dat je de vriendschap sneller kunt ontwikkelen.

Een voorbeeld

Iedereen heeft wel een hyperactieve Facebook vriend, die om de haverklap een statusupdate geeft, zijn Spotify heeft gelinkt aan zijn account en niet schroomt om jou een privé bericht te sturen. Als het een beetje leuke content is zie jij deze vriend regelmatig verschijnen in je nieuwsfeed. PaperFlies gedraagt zich op social media ook als deze vriend. Want leuke content is geen spam. We proberen je elke dag te verrassen.

Soms ben je het met ons eens, soms niet.

Social media marketing

Soms posten we iets waar je even over moet nadenken (met een knipoog):

Social media marketing

En soms linken we naar een externe partij omdat we vinden dat het de moeite waard is:

Social media marketing

De inzet van kanalen

Een nadeel is dat actief posten veel tijd kost. We werken met een team van 5 personen aan deze content. We hebben er allereerst voor gezorgd dat alle leuke content ons bereikt; we hebben een lijst samengesteld van websites, nieuwsplatforms, magazines etc. die wij graag lezen. Dit geeft, naast je eigen creativiteit, ook veel inspiratie en dat zorgt voor veel input en verschillende invalshoeken. Daardoor is PaperFlies met een klein budget snel gegroeid naar bijna 52000 volgers op Facebook. Het zijn vooral de aanbiedingen die we met budget promoten. We hebben ervaren dat op deze berichten minder interactie plaatsvindt waardoor ze automatisch minder bereik hebben. Bovendien zit er een directe conversie mogelijkheid in.

Instagram is een platform wat niet direct gericht is op sales. Daarom is het voor PaperFlies bij uitstek geschikt om via dit medium onze brand personality naar voren te brengen. We richten ons op inspiratie en een kijkje in de keuken. Actief zijn op Instagram kost tijd en levert ook niet direct wat op.

Social media marketing

Het is een lange termijn strategie die bij PaperFlies niet alleen doorgevoerd wordt op social media. Wij willen dat elk contact van de website tot de nieuwsbrief aan deze waardes voldoen. Want vriendschap moet groeien, met de tijd willen we dat PaperFlies een karakter krijgt. Zodat mensen er verliefd op kunnen worden.

Als je eenmaal de vriend status hebt bereikt dan willen mensen graag van je horen, zullen ze je steunen en over je praten op feestjes en verjaardagen.

Credits header afbeelding: Viktor Hertz (CC)