Social travel is ‘here to stay’. Steeds meer reizigers zijn mobieler en gaan meer om met de lokale bevolking en lokale gebruiken. Het gebruik van mobiel tijdens het boekingsproces en tijdens het reizen zal blijven stijgen. De volgende infographic van Wimdu bevestigt deze trend nog eens met onderbouwing van cijfers.

Sociale reiziger

De sociale reiziger is meer in voor het ontmoeten van mensen van de lokale bevolking en doet dit door te logeren bij mensen thuis in plaats van in hotels. Maar ook social media en mobiel worden steeds belangrijker binnen deze groep: zo’n 85% van de reizigers geeft aan dat ze op vakantie sociale media zullen gebruiken. De helft van de reizigers in 2012 zal onderzoek doen via zijn of haar mobiel, verwacht wordt dat dit zal verdrievoudigen in 2013.

Organisaties

Uit de onderstaande infographic blijkt dat ook organisaties zich er serieus mee bezig houden: in 2011 is er 211,7 miljoen geinvesteerd in social travel websites en gaan ze er van uit dat in 2012 maar liefst 100% van de reis organisaties een Facebook account heeft (of het account onderhouden wordt vermelden ze er niet bij).

Infographic Social Travel VS. Normal Travel

Book your accommodation with Wimdu, and become a true Social Traveller! Social travel