Spotted by Locals, een serie online en PDF reisgidsen met tips van locals in 33 steden in Europa, heeft zojuist de haar 33 volledig offline werkende iPhone stedengids applicaties met up-to-date local tips gelanceerd. De enige reisgids met persoonlijk geselecteerde locals sinds 2008. In 2008 was Spotted by Locals het eerste network stedenblogs dat persoonlijk haar bloggers selecteerde.

Spotted by Locals biedt momenteel blogs aan in 33 steden in Europa, met tips van locals die over hun eigen favoriete plekjes in de stad schrijven, en deze informatie up-to-date houden.In 2010 startte Spotted by Locals met het aanbieden van downloadbare PDF stedengidsen. De Spotted by Locals applicaties die vandaag gelanceerd worden bieden een ideale manier voor een iPhone bezitter tips van echte locals in 33 van de hotste steden in Europa te ervaren.

Geen roaming kosten, geen onaangename verrassingen
Door de hoge kosten van internetgebruik in het buitenland (“roaming”) zijn de afgelopen jaren veel vakantiegangers met een iPhone van een koude kermis thuisgekomen na hun vakantie. Rekeningen van enkele honderden Euro’s zijn geen uitzondering. Spotted by Locals biedt als een van de weinigen iPhone applicaties waarbij geen connectie met internet nodig is. Alle tips en kaarten zijn geïntegreerd in de applicatie.

Vind tips van locals om je heen
Stedenreizigers, of mensen die net naar een stad zijn verhuisd, vinden het vaak moeilijk tussen de toerististen-trekpleisters echt lokale plekjes te vinden. Met de Spotted by Locals iPhone app is het mogelijk om in een oogopslag welke lokale plekjes er om hun heen zijn, zonder dat een internet connectie nodig is. Het is ook mogelijk de tips te filteren per categorie (kunst, relaxen, eten, drinken) en naar een plek te navigeren door gebruik te maken van de gedetailleerde offline kaarten.

Over Spotted by Locals
Spotted by Locals is een uitgever van stedenblogs, downloadbare PDF stedengidsen en mobiele applicaties die inwoners van een stad en stedenreizigers de kans bieden de stad als een local te ervaren. Het bedrijf is in 2008 gestart door reis-verslaafden (en getrouwd stel) Sanne & Bart van Poll, die alle lokale schrijvers in hun eigen stad ontmoeten. Alle tips, persoonlijke favorieten van de 175 geselecteerde “Spotters”, zijn altijd up-to-date. In de afgelopen jaren won Spotted by Locals o.a. een Lonely Planet Travel blog award, en de Guardian & Observer “Best Travel Website”.