Na de recente overname van Sudtours waarbij Sunweb (Sundio Groep) tot de top 3 van Touroperators is doorgestoten is Sunweb ook op overnamepad in de Belgische markt en heeft het de Belgische directseller ODYSSEE overgenomen. Sunweb Vakanties zet met deze overname een grote stap in de Franstalige studenten- en wintersportmarkt. ODYSSEE was eigendom van Olivier Guillaume en Frédéric Linotte.

Met de overname van ODYSSEE wintersportvakanties wordt Sunweb vakanties marktleider in het segment van de studenten-wintersportvakanties. En Sundio Group Nederland behoort sinds de recente overname van Sudtours tot de top 3 van touroperators in Nederland met een omzet van ca. 350 miljoen euro en 675.000 klanten.

Uiteraard ging ik op zoek naar de site van ODYSSEE maar qua vindbaarheid in Google valt hier nog veel aan te verbeteren. Via www.odyssee.be kom je bij een mobiele aanbieder. Dan maar Odyssee in Google ingeven. Maar hier komt de site ook niet naar voren, en ook geen betaalde advertentie in Google. Dan slaat de twijfel toe? Zouden ze Odysseus bedoelen? Maar uiteindelijk na veel zoekwerk alsnog de URL van de site gevonden: www.odyc.be. En als je op de site komt kom je vooralsnog niet verder dan de homepage (Browserversie IE 6.0). Beetje verwarrend, maar met de overname door Sunweb zal dit allemaal wel goed komen. Dat kan je wel aan ze toe vertrouwen.