Content is (nog steeds) key en bijna alle bedrijven lijken te investeren in contentcreatie. Ervoor zorgen dat je website op orde is door middel van blogs en landingspagina’s die SEO technisch in orde zijn, maar ook het beheren van je social media kanalen.

Het zijn standaarden geworden waar je niet omheen kunt wanneer je je eigen business runt. Ook voor campingeigenaren is dit meer dan belangrijk. Op deze manier kunnen zij er namelijk voor zorgen dat (toekomstige) gasten een vakantie boeken bij hen. TeamAnimation, een bedrijf dat animatiewerk verzorgt in binnen- en buitenland, snapt dit maar al te goed. Zij staan dagelijks in contact met campingeigenaren. Met contentmarketingbureau Blogs4Travel als zusterbedrijf, zetten zij vanaf dit seizoen marketingpakketten op de markt.

Het idee achter de marketingpakketten

Voor campingeigenaren draait het seizoen om de zomer en is dat het moment om content te creëren in de vorm van video’s en foto’s. TeamAnimation verzorgt animatie en deze animateurs staan tijdens de zomer dicht in contact met campinggasten. Hoe mooi is het dat ze dan ook zorgen voor de content op social media? Op de vakantiebeurs is de lancering van dit nieuwe project dat op slechts een aantal campings in Nederland en Frankrijk getest gaat worden deze zomer. Eigenaar Richard Otten ziet het als een schot in de roos: “Het animatieteam is vaak het hart van de camping. Mensen willen weten wat er op het programma staat en na de tijd weten hoe het was. Social media is daarom een ideaal verlengstuk. Bovendien weten de animateurs precies hoe zij het fijne zomergevoel en de sfeer op de camping online kunnen overbrengen. Zij zitten er middenin! Zo is dit direct content die je ook de rest van het jaar kunt inzetten en waarmee je potentiële gasten kunt aantrekken”

De verschillende marketingpakketten

TeamAnimation heeft drie verschillende marketingpakketten op de markt gezet. Het gaat om een marketingpakket light, – premium en – excellent. De heer Otten: “Met de light versie verzorgen de animateurs content in het hoogseizoen en wordt er op deze manier een community gecreëerd.” De overige twee pakketten zijn een stukje uitgebreider. Richard legt uit waar het verschil in zit: “Bij de premium versie verzorgen wij het hele jaar door content en niet alleen in de zomer. Dit gaat niet alleen over posts op social, maar ook over bijvoorbeeld blogs op de website. Ook de website mag namelijk niet vergeten worden. Het marketingpakket excellent omvat beide pakketten, maar hierin zit ook een stukje advies in. We adviseren campingeigenaren in dit geval over de online promotie en bieden zo het complete plaatje aan.”

Wil je meer informatie over de verschillende marketingpakketten en mogelijkheden? Neem dan contact op met TeamAnimation via richard@teamanimation.nl.