Audax Publishing heeft samen met Hoteldeal Nederland de site (en zelfstandig reismerk) Tessatravel.nl gelanceerd. Het marketingbereik van de uitgever is gekoppeld aan het aanbod van Hoteldeal. Tripjes zoals te zien in de magazines.

E-tailer en publisher nieuwe kansen voor travel?

Met TessaTravel wordt gericht ‘op de lezeressen van Vriendin, Santé en de andere Audax-titels’. Tessatravel.nl draait op het technische platform en de inkooporganisatie van Hoteldeal Nederland, eigenaar van Hoteldeal.nl en andere sites als Cheap.nl. Tessatravel.nl probeert extra klanten te werven door de samenwerking met Audax Publishing.

Tessa wordt zelfstandig merk

TessaTravel moet volgens de initiatiefnemers ook als zelfstandig merk een doelgroep aan zich binden. Op de site zijn korte reizen en dagtrips te boeken, waardoor TessaTravel concurreert met onder andere TravelBird en het hier onlangs gelanceerde Just Away. Wie boekt op Tessatravel.nl sluit formeel een reisovereenkomst met HotelDeal Nederland, dat optreedt als reisbureau en dat op eigen naam en voor eigen rekening reisonderdelen inkoopt bij derden.

Tessatravel deals en steals

Met grote zorg worden dagelijks de allerbeste en meest bijzondere hotelacties op de leukste bestemmingen geselecteerd, die goed aansluiten bij de wensen van de lezeressen: Deals en steals. Of het nu gaat om een korte vakantie met de familie of met vriendinnen, er is altijd een aanbieding die bij de lezeres past.

Begin dit jaar startte Audax Publishing al het affiliateplatform Mooinietduur.nl, dat is gekoppeld aan damesblad Vriendin. Op de site worden alleen kledingitems, accessoires, schoenen en lingerie van onder de honderd euro aangeboden.

Uit de persverklaring van Audax Publishing over de nieuwe samenwerking valt op te maken dat (betrokkenheid bij) meer online verkoopactiviteiten verwacht mag worden; ‘Voor Audax Publishing is Tessatravel.nl, na de introductie van het modeplatform Mooinietduur.nl, een volgende stap in de verbreding van de activiteiten richting e-commerce.’

Dit bericht is eerder verschenen op Twinklemagazine.nl