Via deze online game leren gamers over de hele wereld de vele festivals en muziekstijlen in Vlaanderen en Brussel kennen. De virtuele festivalwereld maakt deel uit van de internationale campagne ‘Flanders is a Festival’ en promoot Vlaanderen als “biggest virtual festival in the world”.

Flanders is a Festival: De game

Via micro-games in de game kunnen spelfanaten hun danspasjes aanscherpen en zelfs hun kwaliteiten als festivalkenner en bekertjesraper testen. Door rond te wandelen in de virtuele wereld stuit je als virtuele festivalbezoeker op ludieke quizjes met toeristische informatie over Vlaanderen en alle festivals, en kun je zien wat er online zoal over het betreffende festival wordt gezegd.

Geïnteresseerde gamers kunnen tijdens hun virtueel festivalbezoek ook thematische muziekfragmenten beluisteren. De chatfunctie zorgt er zelfs voor dat je tijdens je ontdekkingstocht door het Vlaamse festivallandschap andere virtuele festivalgangers kan leren kennen.

Ieder festival zijn eigen hoekje

De 3D-game werd ontwikkeld door GriN, een multimedia-bedrijf in Antwerpen, en verloopt in samenwerking FMiv, de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen. De festivals in Vlaanderen en Brussel kregen de kans om hun festivalhoekje zelf in te richten en aan te passen aan de unieke stijl van hun festival. Deze ingrepen zorgen voor een extra realistisch effect en beleving van het betreffende festival.

Je kan de game vanaf nu zelf uittesten op www.flandersisafestival.com. Ik ben benieuwd naar jullie mening! Wil je met mij een virtueel dansje doen, kom dan naar het Tomorrowland festival.