Wat is TOURISMlink? Het is een project van de Europese Commissie om een online platform te creëren binnen de EU lidstaten om kleine (lokale) ondernemers in de reiswereld te koppelen aan de grote touroperators en reisagenten. Denk aan eigenaren van kleinere accommodaties in Griekenland en ondernemers die lokaal excursies en transfers verzorgen. TourismLink omschrijft zelf hun doel als volgt: ‘linking tourism professionals with the digital market’, is om het concurrentievermogen van deze kleine ondernemers binnen de reiswereld in Europa te vergroten, in de digitale wereld van vandaag.

Tourismlink, ideaal voor lokale ondernemers in de reiswereld

Het Tourismlink platform biedt drie belangrijke elementen voor deze lokale ondernemers. Een centraal reserveringssysteem (CRS) waarmee online de reserveringen in heel Europa kunnen worden gemaakt. Alle reisbestemmingen en producten komen bij elkaar in één centrale database. Daarbij een eigendoms management systeem (PMS) voor o.a. eigenaars van hotels en appartementen en tot slot het management van het nieuwe online kanaal. Deze laatste moet zorgen voor directe en automatische integratie van nieuwe data op het platform.

Inmiddels zijn verschillende pilots actief en wordt er druk geoefend met het platform. Recent is men in Griekenland gestart met een selecte groep professionals in de toeristische sector van het land. De presentatie vond plaats op het kantoor van de Hellenic Association of Travel & Tourist Agencies (HATTA) in Athene.

Europese reissector telt 1,8 miljoen ondernemers

Volgens Tourismlink telt de Europese reissector in totaal 1,8 miljoen bedrijven en is 5,2% van het totale personeelsbestand binnen de EU werkzaam in de toeristische sector. Tourismlink laat in Tourismtomorrow praktijkvoorbeelden zien van succesvolle online campagnes van andere deelnemers aan het project. Overigens wordt het professionele reisplatform gesubsidieerd door de Europese Commissie.

Credits afbeelding: Griekenland.net