Vanaf 16 juni is de Nederlandse reiswereld een handzaam rapport rijker door het succesvolle project van Travel Tomorrow. Een periode lang, zijn 25 organisaties met elkaar om tafel gaan zitten om een visie neer te zetten op het gebied van digitale transformatie en de optimale customer experience in de reiswereld. Het stuk dient als referentiekader voor alle reisorganisaties en reisprofessionals. We vroegen Frank Oostdam, directeur ANVR, naar Travel Tomorrow en kregen alvast een klein tipje van de sluier. Op het congres worden alle resultaten gepresenteerd en jij mag daar bij zijn!

De partners

Aan tafel van het Travel Tomorrow project zitten de mooiste bedrijven. ‘En die hoefden echt niet allemaal ANVR-lid te zijn’ vertelt Frank Oostdam. Bedrijven als TUI, Sundiogroup, Amadeus, Travelport, Groupon, Expedia en Skyscanner hebben zich ingezet voor dit project. Capgemini is aangewezen als projectleider. ‘Het is een mooi project geworden’ zegt Frank Oostdam; we wilden het onderzoek Travel Tomorrow (als verdieping op Shopping Tomorrow) zo breed mogelijk gedragen laten worden. Daarom zijn we zo blij dat ook juist niet-ANVR aangesloten bedrijven zich hebben aangesloten bij het onderzoek.

Door de aansluiting van diverse bedrijven worden de resultaten breed gedeeld als sector. Ideeën werden getoetst en de hoofdmoot luidt: ‘waar gaan we nu met elkaar naartoe als we het hebben over digitalisering in relatie tot de customer experience?’.

Reden van het project

Tijdens het project werden we als sector gestimuleerd om anders te denken, door bijvoorbeeld te denken vanuit enkele grote denkers uit de (recente) geschiedenis; Martin Luther King, Steve Jobs, etcetera. Het doel van het project is een stip op de horizon te creëren voor de reiswereld en het reizen van morgen; een brede visie die goed doordacht is en die als referentiekader dient voor een nieuwe of aangepaste strategie voor jou als reisprofessional of reisorganisatie. Online travel en customer engagement zijn leidend in deze visie.

‘Op 16 juni presenteren we met trots en op feestelijke wijze de eindrapportage voor de gehele reiswereld.’

Inzicht en eerste resultaten

‘Om je alvast een korte preview te geven: we hebben persona’s ontwikkeld’, zegt Frank. In totaal zijn er 4 customer journeys doorlopen, waar je als bedrijf zo op in kunt spelen. Het onderzoek is vanuit Nederland geredeneerd, maar biedt aandacht aan verschuivingen die we overal zien. Een eerste preview op het rapport belooft een ‘anders dan anders rapport’, een tikkie brutaal en eigenzinnig, aldus Frank.

Travel Tomorrow biedt meer kansen

Het Travel Tomorrow Project biedt ook aanleiding om verder te gaan. ‘We zien Travel Tomorrow niet als eindpunt, eerder als een beginpunt’, zegt Frank Oostdam. Zo gaan we ermee aan de slag om vanuit dit project, 2 keer per jaar een Travellab/Think Tank te organiseren voor de industrie. ‘Natuurlijk willen we branche breed innovaties in travel aantonen’.

Wie wat waar: aanmelden voor eindcongres Travel Tomorrow

Tijdens het congres op 16 juni wordt het eindrapport van Travel Tomorrow gepresenteerd, zijn er sprekers van binnen en buiten de industrie en worden volop netwerkmogelijkheden geboden. Het congres start om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur in Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Deelname is gratis, aanmelding is verplicht. Meld je ook aan via: ikkomook@anvr.nl.

Er zijn slechts 200 plaatsen beschikbaar.