Over 2 weken is het zo ver! De Vakantiebeurs gaat van start en op de tweede vakdag (woensdag 13 januari) vindt het travelbloggers event Money Making plaats. Als mediapartner van dit event, vroegen we de organiserende partijen Erik van Erp (travelbloggers.nl) en Patrick Mulder (verkeersbureaus.info) zich voor te stellen, maken we bekend hoe ook niet geaccrediteerde bloggers tóch aanwezig kunnen zijn en vertellen we alles over unieke pitches en partnerships die we hebben georganiseerd tussen bloggers en de industrie.

Wie zijn de personen die dit initiatief tot stand hebben gebracht?

Net als vorig jaar, zijn Erik van Erp (travelbloggers.nl) en Patrick Mulder (verkeersbureaus.info) vroeg aan de slag gegaan met de organisatie van het event. Na de succesvolle editie van vorig jaar, met onder andere cases van DFDS Seaways, CTBE en I ambassador, is dezelfde rode lijn doorgepakt, maar dan nog groter!

Kennismaken met travelbloggers.nl

Around the Globe is een van de grootste onafhankelijke reiscommunities van Nederland. Al meer dan 15 jaar zorgt oprichter Erik van Erp, samen met een team van zeer reislustige community leden dagelijks voor nieuws en updates voor reizigers.

Door de jaren heen is Around the Globe uitgegroeid tot een digitale ontmoetingsplek voor én door reizigers. De kracht van Around the Globe is dat je er objectieve reisinformatie van andere reizigers mag verwachten. De ervaring en kennis van het opbouwen van online communities heeft Erik van Erp gebruikt bij het oprichten Travelbloggers.nl.

Travelbloggers.nl is een platform waarop reisbloggers, online journalisten en uitgevers van online reismagazines bij elkaar brengt. Daarnaast zet het samenwerkingen op waar zowel travelbloggers als de reisindustrie de vruchten van plukt. Samen met de reisindustrie zoeken zij naar de best mogelijke inzet van middelen om effectief een helder omschreven doel te bereiken.

Kennismaken met verkeersbureaus.info

Verkeersbureaus.info is het informatie- en inspiratie platform waar reizigers betrouwbare informatie over meer dan 325 wereldwijze bestemmingen vinden. Rechtstreeks van alle aangesloten verkeersbureaus.

De eigen redactie schrijft de content in het Nederlands voor de Nederlandse en Belgische bezoekers en levert dagelijks reis nieuws voor de traveltrade. Patrick is directeur van verkeersbureaus.info sinds 2009 en sinds 2012 full time bezig om een succes te maken van de site.

Dat blijkt wel uit het feit dat zich inmiddels meer dan 180 reisbloggers hebben aangemeld die maandelijks blogs toevoegen. Waardevolle content om bezoekers te inspireren via de website, nieuwsbrief en social media.

Kennismaken met Sherpa’s Stories

Isabel Mosk van Sherpa’s Stories is dagvoorzitter tijdens het bloggers event. Sherpa’s Stories is een online marketing adviesbureau met een focus op de reisindustrie. Op basis van kennis en ervaring helpt Sherpa’s Stories toeristische bedrijven met de strategische vertaalslag van hun marketingdoelstellingen naar online-, content- en social media marketing.

Sherpa’s Stories gelooft dat reizen bijdraagt aan een betere wereld: het verrijkt de mens en stimuleert lokale economieën. Tijdens Isabel haar reizen door Tibet, Nepal en India is zij geïnspireerd geraakt door de Sherpa’s. Sherpa’s zijn van oorsprong een Tibetaans volk. Deze alleskunners staan bekend om hun verdiensten als klimmer, drager en gids in de bergen van de Himalaya. Zij stippelen de route uit en zorgen voor de juiste koers. Ze nemen je mee naar grote hoogtes in gebieden die voor hen geen geheimen hebben.

Sherpa’s Stories helpt toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke ervaringen & verhalen in kaart te brengen. Net als Sherpa’s!

Pitches door de industrie

Wat dit jaar tijdens het bloggersevent als erg belangrijk werd gezien, is de ontmoeting met de industrie. Want zodra we het over money making hebben, hebben we het over verdienen en de waarde van een blogger voor een bedrijf, bestemming of de algehele reisindustrie. Het brede scala aan sprekers die je hier kunt bekijken, zorgt al voor een enorme boost binnen het onderwerp.

Wie gaan er pitchen?

Wat nieuw is, zijn de pitches van enkele bedrijven uit de industrie die graag kennismaken met nieuw blogtalent. Vakantieboulevard & Matoke Beurs pitchen hun ideeën voor samenwerking met bloggers.

Ook een pitch van je bedrijf verzorgen aan ruim 400 bloggers? Er zijn nog twee plekken. Neem contact op met TravelNext.

Accreditatie en toegang als blogger

Nieuw sinds deze week: naast geaccrediteerde bloggers, hebben we ook exclusief een aantal kaarten beschikbaar gesteld voor niet geaccriteerde bloggers. Zie hieronder wat je moet doen.

Voor (ervaren) bloggers met accreditatie

Voor bloggers met een accreditatie: De Vakantiebeurs werkt met een accreditatie voor de deelnemende bloggers. Alle Contributors van Verkeersbureaus.info en bloggers van Travelbloggers.nl zijn hiervoor automatisch uitgenodigd. Na accreditatie kun jij je inschrijven voor het bloggersevent via EventBrite. Met de accreditatie heb je gratis toegang tot de Vakantiebeurs van dinsdag tot vrijdag. De locatie van het event: Progress zaal in de Jaarbeurs Utrecht.

Voor (beginnende) bloggers zonder accreditatie

Voor bloggers zonder accreditatie: Je koopt dan een dagkaart voor 12 euro voor de vakdag/bezoekerdag op woensdag 13 januari via de Vakantiebeurs. Na aanschaf van de dagkaart kun jij je inschrijven voor het bloggersevent via EventBrite. Je kiest voor de tweede optie tickets. Je online registratie wordt bij de ingang van de Progress zaal (waar het Money Making event plaatsvindt) gecontroleerd.

Samenwerking met de industrie: prijsvraag

Speciaal voor bloggers hebben we voor dit event met de industrie samengewerkt en daar vallen voor de deelnemende bloggers mooie reizen mee te winnen. Zodra je je via Eventbrite voor 1 van de 2 tickets hebt aangemeld, kun je meedoen!

Ga jij naar Noord-Engeland

Ga jij naar Noord-Engeland?

Noord-Engeland is in 2016 het officiële gastland van de Vakantiebeurs en nodigt daarom graag drie influencers uit voor een volledig verzorgde trip naar deze regio. Van trendy steden als Liverpool en Manchester tot de prachtige natuur van de vijf nationale parken als de North York Moors en het Peak District. Noord-Engeland blinkt vooral uit door de enorme diversiteit van de regio of je nu een avontuurlijke outdoor liefhebber bent of liever het culturele aanbod van een stad ontdekt. Lees meer op noordengeland.nl

Tijdens de Vakantiebeurs promoot Noord-Engeland zich door middel van de thema’s natuur, geschiedenis & erfgoed en steden & cultuur.

Wat moet je doen? We vragen jou de meest creatieve foto te delen rondom deze thema’s met #noordengeland en #vb16. De origineelste drie inzendingen worden uitgenodigd voor een tailor-made reis naar het noorden van Engeland. Deelname kan tot 10 januari 2016. Gebruik de #noordengeland en #vb16 bij je foto en post ‘m op Instagram en/of Twitter!

De winnaars worden tijdens het bloggersevent op woensdag 13 januari bekend gemaakt.

Randvoorwaarden

● De promotie periode loopt tot 10 januari 2016
● Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn en over een geldig paspoort of ID-kaart beschikken
● Reis moet plaatsvinden voor 31 maart 2016
● Noord-Engeland stelt de reis beschikbaar op basis van 1 persoon per winnende blog voor een maximale duur van 3 overnachtingen
● Het programma en de datum van de reis zal in overleg met de winnende blogger worden samengesteld (een minimale voorbereidingstijd van 10 dagen in acht nemende)
● Deelnemers moeten de afbeelding uploaden met gebruik van de hashtag #noordengeland en #vb16 op hun Instagram of Twitter account. Alleen eigen afbeeldingen mogen worden gebruikt en een open account is een voorwaarde
● De prijs kan niet overgedragen worden aan derden of ingeruild voor geld
● Deelnemer moet de prijs persoonlijk ontvangen tijdens het Bloggersevent

airberlin USA blogger contest

In mei 2016 start airberlin nieuwe, non-stop routes van Düsseldorf naar Boston, Dallas en San Francisco. De Duitse airline vliegt verder ook direct naar Fort Myers, Miami, New York en Los Angeles en met een enkele overstap zijn vrijwel alle bestemmingen in de USA eenvoudig en voordelig te bereiken. Düsseldorf Airport is door zijn goede bereikbaarheid, lage parkeertarieven en afwijkende Duitse vakantieperiodes sinds jaar en dag een gewild alternatief voor Nederlandse reizigers. Zie airberlin.com voor meer informatie.

of ga jij naar de USA met airberlin?

Ga jij naar de USA met airberlin?

Wat moet je doen? We vragen jou je meest creative interpretatie van de airberlin-routes van Düsseldorf naar de USA via een foto met #airberlinUS en #vb16 te delen. De origineelste 2 inzendingen winnen elk een gratis retour naar de USA. Deelname kan tot 10 januari 2016. Gebruik de #airberlinUS en #vb16 bij je foto en post ‘m op Instagram en/of Twitter.

De winnaars worden op woensdag 13 januari tijdens de airberlin-borrel op het bloggersevent bekend gemaakt.

Randvoorwaarden

● De promotie periode loopt tot 10 januari 2016
● Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn en over een geldig paspoort
● Deelnemers moeten zelf een ESTA aanvragen.
● Reis moet plaatsvinden voor 31-12-2016
● Air Berlin stelt de tickets beschikbaar op basis van 1 persoon per winnende blog
● De winnaar kan kiezen uit een vlucht van Düsseldorf naar Boston, Chicago, Dallas, Fort Myers, Miami, New York, Los Angeles of San Francisco. De datum van de tickets zal o.v.v. beschikbaarheid en in overleg met de winnende blogger worden samengesteld (een minimale voorbereidingstijd van 30 dagen in acht nemende)
● Deelnemers moeten de afbeelding uploaden met gebruik van de hashtag #airberlinUS en #vb16 op hun Instagram of Twitter account. Alleen eigen afbeeldingen mogen worden gebruikt en een open account is een voorwaarde
● De prijs kan niet overgedragen worden aan derden of ingeruild voor geld
● Deelnemer moet de prijs persoonlijk ontvangen tijdens het Bloggersevent

In de aanloop naar het Money Making event

Als mediapartner, brengt TravelNext je de komende 2 weken een aantal previews met interviews van twee top keynote speakers: Joost Geurtsen en Eelco Roos.

Tweet alvast met ons mee via #vb16, ook als je nu al enkele vragen hebt waar je antwoord op hoopt te krijgen. We hopen op een mooie dag waar we industrie en bloggers op waardevolle wijze met elkaar samen kunnen brengen.

Op TravelNext kun je na afloop ook alle presentaties terugvinden.