Vluchten proberen te vullen via Airbnb. Lufthansa heeft een creatieve manier gevonden om de laatste vrije plekjes in hun vliegtuig aan te bieden via het sharing platform. ‘Onze cabines staan niet in het bos, maar zijn in de lucht’, waarop tickets van New York naar Frankfurt en vice versa worden aangeboden, inclusief belasting, in premium economy class.

Minder omzet door economische en politieke redenen

De airline heeft aangekondigd dat de verwachtingen van de jaaromzet niet zo hoog zijn als het jaar ervoor. De boekingen (vooral de long-haul routes van buiten Europa naar Europa) zijn drastisch gedaald, onder andere door terroristische aanslagen in Europa van afgelopen tijd.
Lufthansa airbnb
Zoals in dit artikel al bleek, profiteerden veel airlines van lage brandstof prijzen. Meer airlines boden meer vluchten en stoelen aan, maar de boekingen blijven uit. En dus besloot Lufthansa cabin seats aan te bieden onder het mom van ‘luxury awaits above the clouds’.

Airbnb’s eisen pakket

Net als iedere accommodatie, heeft Lufthansa alle checkboxes ingevuld die voor iedere kamer of ieder appartement ingevuld moeten worden; inclusief verwarming/air-conditioning maar ook bijvoorbeeld of er een bank (stoel in dit geval) is. Ook vallen er dus een hele hoop voorzieningen af.
Ook al is dit een experiment, Lufthansa die via Airbnb zitplaatsen verkoopt is een kans om erger (lege stoelen) te voorkomen. Zoals Airbnb eerder al liet zien is het platform actief bezig met business-travelers in de nabije toekomst.