Wanderfly, een soort van dé Pinterest van de travel, is over genomen door TripAdvisor. Dat maakte TripAdvisor dinsdag bekend. TripAdvisor hoopt daarmee iets aan te trekken wat het totaalplaatje compleet maakt, en dat is inspiratie.

Wanderfly

Het sociale medium is opgericht in 2009 en maakt gebruik van Facebook vrienden en Google Contacts om andere gebruikers aanbevelingen te geven over hotels, restaurants en activiteiten. Het is op de website mogelijk om gebruikers te volgen zodat er een melding komt wanneer zij een update hebben geplaatst.

Waar TripAdvisor er is om je hotel en reviews die daar door anderen over zijn geschreven te vinden, is Wanderfly er om te browsen door persoonlijke aanbevelingen van je bekenden. De activiteiten worden georganiseerd op land en stad en worden getagged op bijzondere tags, als trendy, budget, luxury, enz. Zo komen bezoekers op activiteiten uit waar ze waarschijnlijk nog nooit van gehoord of aan gedacht hadden.

Uitstekende aanvulling op TripAdvisor

“Het Wanderfly team begrijpt precies de waarde van social travel planning”, zegt Steve Kaufer, mede oprichter en CEO van Tripadvisor. “Ze zijn van grote toegevoegde waarde in onze ontwikkeling op dit gebied en ik heb dan ook het grote genoegen om hen welkom te heten bij het team.” Over de rest van de deal geeft TripAdvisor nog niets vrij. Maar het lijkt er niet op dat Wanderfly ineens een andere kant op zal wanderen, het zal namelijk een uitstekende aanvulling zijn op de bestaande reeks aan diensten en websites die TripAdvisor al heeft.

TripAdvisor geeft ook acte de presence op het TravelNext Congres 2012 en is keynote speaker op 29 november in Meeting Plaza te Maarssen. Schrijf je zeker in voor deze inspirerende dag.

Bron: Wired