Turkish Airlines heeft nieuwe SmartMic-vertaalapparaten gelanceerd op luchthavens in heel Türkiye, zodat niet-Engelssprekende passagiers gemakkelijk kunnen communiceren met het personeel van de luchtvaartmaatschappij.

Met behulp van deze communicatie-ervaring kunnen passagiers in hun moedertaal iets inspreken in het nieuwe apparaat, dat 52 talen en 72 accenten ondersteunt. De SmartMic vertaalt vervolgens wat er gezegd wordt in de eerste taal van het personeelslid. Via een scherm aan weerszijden van het apparaat kunnen zowel de passagiers als het personeelslid het gesprek in realtime volgen, zodat passagiers snel en soepel de informatie krijgen die ze nodig hebben.

Lees ook: Cathay Pacific lanceert WhatsApp-klantenservice voor Nederlandse reizigers.

Lancering in VK

Als luchtvaartmaatschappij die naar meer landen vliegt dan welke andere maatschappij ook, heeft Turkish Airlines 100 SmartMic toestellen verdeeld over haar thuisbasis in Istanbul en de regionale Turkse luchthavens van Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman en Izmir. De apparaten worden binnenkort ook gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Foto: Istanbul International Airport. © 4.murat / Shutterstock.com.