Travelport en Tourism Malaysia laten weten dat ze hun strategische partnerschap voor bestemmingsmarketing gaan uitbreiden. De samenwerking heeft volgens de twee partijen al geleid tot succesvolle marketingcampagnes en diepgaande data-analyses die het afgelopen jaar de campagneconversies voor de Maleisische organisatie voor bestemmingsmarketing aanzienlijk hebben verbeterd.

Travelport zal verder gaan met het verstrekken van belangrijke data en marktinformatie aan Tourism Malaysia, die deze informatie zal gebruiken om reisverkopers actief te informeren over Maleisië als een topbestemming. De doelen van Tourism Malaysia richten zich op een aanhoudende toename in het aantal bezoekers, langere verblijfsduren en hogere uitgaven.

Diepgaande data-analyse

Manoharan Periasamy, Directeur-Generaal van het Malaysia Tourism Promotion Board, licht de voordelen van de samenwerking met Travelport toe: “Travelport voorziet ons van de diepgaande data-analyse die nodig is om de toerismesector effectief te onderwijzen over de diverse en unieke reiservaringen die Maleisië te bieden heeft, zodat zij Maleisië kunnen aanbevelen als een vooraanstaande bestemming voor hun klanten. Travelport heeft bewezen in staat te zijn de benodigde inzichten te leveren om onze marketingstrategieën te versterken en meer reisverkopers te betrekken met passende content en boodschappen.”

Onderschatting

Anna Au-Yeung, Global Head of Destination Marketing bij Travelport, voegt hieraan toe: “Uit ons onderzoek blijkt dat de unieke ervaringen die Maleisië aanbiedt, voorheen sterk onderschat waren. De inzichten van Travelport helpen ervoor te zorgen dat Tourism Malaysia het toerisme effectief bevordert en hun campagne-investeringen terugverdient.”

Toonaangevende ecotoeristische bestemming

Periasamy onthult toekomstige plannen: “We hebben veel gepland voor bezoekers en de industrie. Dit jaar focussen we op het ‘State Visit Year’ van vier staten: Melaka, Kelantan, Perak en Perlis. Verder is Maleisië in 2025 de gastheer van het ASEAN Tourism Forum (ATF) en ons ambitieuze ‘Visit Malaysia Year’ in 2026, met als doel 35,6 miljoen buitenlandse toeristen en een omzet van RM147,1 miljard. We verwachten dat deze samenwerking onze promotie-inspanningen zal versterken en Maleisië zal positioneren als de toonaangevende ecotoeristische bestemming wereldwijd”, besluit Periasamy.

Foto: Rawa Island. © Shutterstock.com.