De website Uit met Korting is als eerste Nederlandstalige website door de grens gebroken van meer dan 100.000 fans op Facebook. De website heeft een ongelofelijk stormachtige groei doorgemaakt. Waar het in juni nog op de landelijk 10e plek stond met 26.000 fans haalde het in augustus met 84.000 fans KPN’s Hi in en werden ze het grootste Nederlandse merk op Facebook.

Door veel fans aan een merk te binden kan tegen zeer lage kosten een grote groep mensen worden bereikt. Clansman, de eigenaar van Uit met Korting, is in juni gestart met een experiment voor het werven van Facebook fans op haar eigen pagina. Hiervoor hebben zij 3 middelen ingezet.

1) Werving via “Dagje-uit-Quiz”
Binnen de “Dagje-uit-Quiz” worden leadwervingsacties uitgevoerd. In de laatste pagina van deze quiz worden deelnemers gemotiveerd om fan te worden van de site om meer aanbiedingen te kunnen ontvangen.

2) Facebook adverteren
Binnen Facebook adverteren voor eigen pagina’s is een mogelijkheid die relatief nog weinig gebruikt wordt. Door scherp te optimaliseren met verschillende varianten (meer dan 60 in totaal) werden meer dan 30.000 fans geworven.

3) Virale werving via bestaande fans
Door bestaande fans te prikkelen met vragen en verzoeken om te reageren op stellingen wordt het netwerk van de leden bereikt. De “vrienden-van” zien immers de “Likes” van de bestaande fans, hiermee wordt een viraal effect ingezet.

Het complete rapport is bij Clansman op te vragen.

Credits headerafbeelding: Serge Kij (CC)