Hoe belangrijk vinden Nederlanders het om ook op vakantie een gezonde levensstijl aan te houden? TUI zocht het uit in een grootschalig vitaliteitsonderzoek dat in samenwerking met onderzoeksbureau MetrixLab werd uitgevoerd. De belangrijkste conclusie: het merendeel van de Nederlanders is ook op vakantie bewust bezig met hun gezonde levensstijl.

Mensen nemen op vakantie meer tijd voor actieve bezigheden dan thuis. 78% van de ondervraagden voelt zich na hun vakantie dan ook helemaal opgeladen. Er is steeds meer aandacht voor vitaliteit, gezond leven en eten. Maar hoe belangrijk vinden we dit wanneer we op reis gaan, nemen we dan ook vakantie van onze gezonde levensstijl of juist niet?

Bewust
Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de mensen er voor kiest om ook op vakantie heel bewust om te gaan met eten en om in beweging te blijven. 77% van de respondenten geeft aan een gezonde levensstijl belangrijk te vinden en 58% is hier ook op vakantie bewust mee bezig. Voornamelijk door gezond te eten en te drinken (72%), goed te slapen (73%) en actief bezig te zijn (60%).

Actief
Op vakantie neemt of heeft men meer de tijd voor actieve bezigheden dan thuis. 60% van de respondenten is actief bezig tijdens de vakantie, terwijl 45% aangeeft dit in het dagelijkse leven te doen. Wandelen is veruit de meest favoriete sportieve activiteit tijdens een vakantie. 80% van de respondenten trekt de wandelschoenen aan op vakantie, gevolgd door zwemmen (47%), fietsen (38%) en fitness (16%). Maar ook hardlopen, yoga en tennis zijn geliefde activiteiten tijdens de vakantie. Vooral ouders met kinderen in de leeftijd van 0-15 jaar vinden het belangrijk om zich – mentaal – op te laden.