Villaspanjehuren.nl, dit weekend veelvuldig negatief in het nieuws, is nog niet van het web gehaald. De site dupeerde tientallen Nederlandse vakantiegangers door huizen te verhuren die het niet in portefeuille had.

Volgens de NOS betaalden de meeste gedupeerden honderden euro’s vooruit aan Villaspanjehuren.nl voor een huis dat of al verhuurd was of simpelweg niet bestaat. In totaal zouden enkele tientallen Nederlanders inmiddels aangifte hebben gedaan.

ANVR en SGR
Villaspanjehuren.nl is niet aangesloten bij de ANVR, bevestigt een woordvoerster van die organisatie. ‘Ze zijn ook niet aangesloten bij de SGR en dat is een wettelijke verplichting. Het enige wat wij kunnen doen is de zaak aankaarten bij de Consumentenautoriteit. Hoewel we geen consumentenorganisatie zijn, komen er bij ons toch wel wat telefoontjes van veronruste reizigers binnen.’

Vergelijkbare zaak
In een vergelijkbare zaak werden recent mogelijk honderden Europeanen opgelicht via de huisjessite Morairaway.com, meldt de NOS. De meeste huurders zijn van Britse afkomst, maar klanten kwamen ook uit Nederland, België, Ierland, Frankrijk, Finland, Zwitserland en Duitsland.

De Spaanse Guardia Civil onderzoekt de zaak.