Virgin Atlantic is zijn tijd ver vooruit. In een poging om de service voor reizigers nog gepersonaliseerder te maken heeft Virgin Atlantic de bemanning uitgerust met een Google Glass in Londons Heathrow Airport. Tijdens de zes weken durende test zullen Upper Class passagiers begeleid worden tijdens het check-in proces. Zodoende kunnen ze up to date informatie geven over de vluchtgegevens, het lokale weer, evenementen en vertalingen maken in een andere taal. Indien de test succesvol is, wil Virgin Atlantic de test breder uitzetten om bijvoorbeeld ook het personeel op de hoogte te houden van eventuele vertraagde reizigers en persoonlijke voorkeuren van passagiers.

Een ‘geruststellende’ customer experience?

Er is besloten de Google Glass in te zetten, nadat Virgin een onderzoek had gedaan onder haar reizigers waarbij de uitkomst was dat veel mensen het vliegen minder prettig vinden dan jaren geleden. Door het gebruik van Glass probeert Virgin de ‘customer experience’ te verbeteren en de service te optimaliseren. Vliegen moet weer glamorous worden vinden ze bij Virgin.

google glass virgin travelHet voorbeeld van Virgin is de zoveelste van toepassingen waarbij Google Glass nuttig zou kunnen zijn. Eerder waren er al voorbeelden over Brandweermannen die dankzij Google Maps plattegronden kan gebruiken van gebouwen en bekender zijn de toepassingen van Chirurgen die operaties uitvoeren.

Hoewel Google de Glass al in productie brengt voor massaconsumptie, is nu al te zien dat de impact van deze nieuwe gadget wederom groot zal worden op de reisindustrie.

Glass als zesde zintuig

In mijn eigen business zie ik in de toekomst campingmedewerkers die dankzij Google Glass precies weten welke gasten nog vast zit op de ring van Lyon en hoe laat deze ongeveer zal aankomen. Vervolgens kun je op basis van de voorkeuren de mobile home activeren en personaliseren. Tot slot, als de familie dan moe maar voldaan is aangekomen, breng je de pizza to go – uiteraard zonder artisjokken. Precies zoals ze wilden. Nu kan de vakantie eindelijk beginnen! Wel alle mobieltjes uit graag.

Bron: The Next Web