Oud minister Remkes heeft voor nogal wat opschudding gezorgd door te pleiten voor het afschaffen van de vakantiespreiding, wat zal leiden tot dure reizen. Een ander laat zijn werk door Chinezen en strijkt zelf het salaris op… Deze nieuwsitems zetten me aan het denken: onze zoektocht naar een zo goedkoop mogelijke vakantie zouden wij toch ook moeten kunnen uitbesteden?

Afschaffen van de vakantiespreiding

Als het aan Remkes ligt moet heel Nederland maar op hetzelfde moment op vakantie. Reden voor deze uitspraak is een persoonlijke ergernis over de ‘zomerslaap’ van BV Nederland en de vele lege departementen tussen juli en september.

Remkes kreeg de toerisme sector over zich heen, die zich juist al jaren inzet voor meer flexibele vakanties. En ook politicoloog Paul Lieben kon het niet laten om Remkes te ridiculiseren in een blog voor Elsevier. En zo strandde de opmerking van Remkes ergens op de stoep van een departement.

jos vranken

Werknemer ‘outsourced’ zijn baan aan Chinezen

Een ander opmerkelijk nieuwsfeitje deze week was het verhaal van een Amerikaanse IT specialist, die maandenlang zijn werk liet doen door Chinezen. Hij hield er meerdere banen op na en verdiende een salaris met zes getallen zonder iets zelf te doen. 20% van zijn salaris ging naar China en hij hield 80% over voor 40 uur in de week op Facebook zitten en kattenfilmpjes kijken op YouTube. Je moet het hem nageven dat het een bijzonder lumineus trucje was.

Vliegtuigkapers zoeken de goedkoopste vlucht

De twee nieuwsberichten zette me aan het denken. Vakantieperiodes worden maar niet flexibeler met als gevolg ‘zwarte zaterdagen’ en dure accommodaties en vliegtickets. Het draagt allemaal bij aan de welbekende vakantiestress. Dus kunnen we die stress niet een beetje ontlasten en de urenlange zoektocht naar de goedkoopste vlucht uitbesteden aan iemand anders? Jazeker!

Flight Fox biedt de oplossing! Jij geeft enkele details door voor een vakantievlucht en de Flight Hackers (vliegtuigkapers; enthousiaste websurfers die een centje bij willen verdienen) van Flight Fox zoeken voor jou naar de goedkoopste vluchten. Jij bespaart tot wel honderden euro’s en de vinder van de goedkoopste vlucht verdient zelf een paar tientjes. Een slim staaltje werk uitbesteden dat uitstekend werkt tegen de eerste symptomen van vakantiestress.

Credits afbeelding: EmilianoHorcada