In enkele Europese hotels van Marriott is het vanaf volgende maand mogelijk om met je mobiel in te checken. Ze beginnen in de hotels van Londen, Praag en Brussel voordat ze het systeem in het voorjaar van 2014 over heel Europa uitrollen. Op deze manier wil Marriott aansluiting vinden bij de jongere generatie reizigers, die constant in de weer zijn met hun smartphone en tablet wanneer ze op reis zijn.

Inchecken via je smartphone

De hotelketen geeft aan dat ze de keuze maken voor mobiel inchecken om service te bieden aan hun klanten. Het mobiel inchecken kan op een app op Apple- en Android apparaten. Ulrike Hallegger, director of rooms bij Marriott Europe vertelde aan Travel Daily dat de functie eerst ingezet zal worden bij de Marriott branded hotels en daarna uitgerold zal worden over de andere merken binnen de organisatie.

Door het mobiel inchecken kan de klant aan de receptie kenbaar maken wanneer ze denken aan te komen, de receptie kan op haar beurt aangeven wanneer de kamer klaar is voor een check-in. Ze moeten nog wel steeds de sleutel van hun kamer op komen halen. “Onderzoek heeft uitgewezen dat onze gasten graag weten wanneer hun kamer klaar is voor hun komst, daarom zijn we hard aan de slag gegaan om een dergelijke app te ontwikkelen”, geeft Ulrike aan.

Gericht op de jongere generatie

Volgende functies van de app zullen maken het mogelijk om ook uit te checken, roomservice te bestellen, of kennis te geven van een feestelijkheid aan de receptie. De app is vooral gericht op de jongere generatie die veel gebruik maakt van smartphones en tablets. Deze generatie heeft volgens Marriott andere wensen dan de oudere bezoekers, daar willen ze onder andere met deze app op inspelen.

Bron: Travel Daily