World of blogs is een platform waarmee je bestemming blogs kunt opzoeken binnen Europa en ook zelf kunt aanbieden. Die laatste mogelijkheid maakt het voor bloggers mogelijk om met hun eigen verhalen de bestemming tot leven te laten komen en meer traffic naar hun eigen blog te realiseren. Voor reizigers biedt het de mogelijkheid om voorafgaand aan hun reis de beste tips voor food, musea, stedentrips, natuur en hotels te verzamelen.

Ga je op city trip en zoek je een leuk restaurantje, winkels en tips in de stad? Middag over en zoek je iets in de buurt? Op zoek naar inspiratie voor je aankomende vakantie? Er zijn meer dan genoeg blogs gemaakt! Maar in de wereld van blogs raak je al snel verdwaald. Oprichter Sanne Bakker ontwikkelde het World of Blogs platform vanuit persoonlijke frustratie en is daarom gestart met het in kaart brengen van Europa met behulp van Nederlandse blogs die niet ouder zijn dan 2 jaar.

Bestemmingen zichtbaar en vindbaar maken

Sanne vertelt: Telkens als ik een vriend(in) hoorde die op reis ging naar stad X en een aantal tips zocht, had ik daar wel ergens over gelezen op een van de vele blogs maar welke precies? Dat bleef de vraag. Daarnaast merkte ik zelf dat een blog met inspiratie voor je aankomende trip geweldig kan zijn. Echter de blogs die je naast de bekende blogs écht kunnen verrassen met tips zoals dat ene unieke restaurantje zijn lastiger te vinden.

Wereldkaart van inspiratie

Op het platform kun je terecht voor blogposts over een destinatie in de breedste zin van het woord. Een destinatie kan ook een museum, attractie, kunstgalerie, winkelstraat, hotel of accommodatie zijn. Om het intuïtief en vindbaar te maken worden de blogs geplaatst op de wereldkaart. Zo kun je dus bij voorkeur zelfs op straatgrootte zoeken naar échte verhalen over de destinaties. Als je world-of-blogs.nl gebruikt met een mobiel device of iPad kun je zelfs in een straal van je huidige locatie zoeken. Dus voor je zondagmiddag tip een dorp verder op.

maps world of blogs

Bekende Nederlandse travelbloggers staan al op de kaart

Iedere blogpost die te koppelen is aan een locatie zoals een restaurant, stad of museum mag toegevoegd worden. Dit kunnen dus travelblogs zijn maar ook andere blogs die toevallig een restaurant tippen. ”Ik heb me nu wel gericht op Europa en het platform is Nederlandstalig. Om nu de database te laten groeien heb ik nu heel veel Nederlandse blogs toegevoegd”, vertelt Sanne. ”Maar sinds de lancering krijg ik ook inzendingen binnen. Bloggers zijn blij dat ze zo een stukje extra exposure krijgen. Bloggers zoals travelaroundwithme.com, watzijzegt.com, explorista.nl, foodtravelphotography.com en traveloclock.nl staan o.a. al op de kaart”.

Een van de succesfactoren is dat er nog vooralsnog geen platform is die dit aanbiedt. Het verkeer komt vooral via social media doordat bekende bloggers erover zijn gaan tweeten en dat heeft veel traffic gebracht de afgelopen weken. World of blogs is zelf ook te volgen via Facebook en Twitter en zal qua aanbod nog verder gaan uitbreiden.