Op de tweede dag van de Vakantiebeurs vakdagen, wordt op woensdag 13 januari in de Jaarbeurs het grootste travel bloggersevent georganiseerd door travelbloggers.nl, verkeersbureaus.info en TravelNext is mediapartner van dit event. Met maarliefst 440 plaatsen, een zorgvuldig samengestelde line-up en ook nog eens door de reizen die er te winnen zijn, is dit een niet te missen programma voor travel professionals en travelbloggers.

Programma Bloggers event Money Making

Money making met en voor bloggers is een hot item. Tijdens dit event wordt dieper ingegaan op verschillende manieren voor een (reis)blogger om geld te verdienen. Er wordt gekeken naar cases van influencers (bloggers/ instagrammers), bestemmingen en reisbedrijven die zich allemaal uitlaten over dit populaire topic. Er zijn een flink aantal keynotes geprogrammeerd:

13.00 uur
Welkom door Dagvoorzitter Isabel Mosk – Sherpa’s Stories.300x (1)Isabel is online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke ervaringen & verhalen in kaart te brengen. Isabel wordt binnen de reisindustrie gezien als een vooruitstrevende denker in online marketing. Ze spreekt op (inter)nationale congressen over haar vakgebied én passie reizen. Haar reisverhalen deelt ze op haar persoonlijke blog Stories & Stamps en ze is co-founder van de reisblog Vive Le Voyage. Haar ultieme droom is om kinderen die niet kunnen reizen de beleving te geven van een reis.

13:05 uur
Shane Dallas – The travel camel (avonturier, social influencer)
Making money from your online presence

De reisindustie heeft een groot online platform met veel deelnemers als touroperators, destinatiemarketingbureau’s, travelbloggers enzovoort. Online zijn is makkelijk, maar een influencer worden is moeilijk en daaruit je geld verdienen is nog moeilijker. Hoe kun je winst halen uit je online profilering? En hoe kan de industrie samenwerken om de online voordelen voor iedereen te optimaliseren?

13.50 uur
Monika Park – Perscoördinator
#JoinGermanTradition met professionele bloggers

In 2015 heeft het Duits Verkeersbureau de social media campagne #JoinGermanTradition opgezet ter promotie van Duitse tradities en gebruiken. Tijdens onze presentatie vertellen we over onze samenwerking met bloggers: de verwachtingen, de uitvoering van de campagne en de resultaten.

14.20 uur
Eelco Roos – Instagram blogger
Hoe zet je Instagram in als marketingkanaal?eelco-roosNa jaren van ervaring met het inzetten van Instagram als marketing kanaal voor bestemmingen, wil hij zijn expertise als influential delen met de Vakantiebeurs. Aan de hand van voorbeelden laat hij zien wat de hi & low lights waren van verschillende campagnes waaraan ik heb gewerkt. Hij wil hiermee laten zien wat werkt voor bestemmingen, maar ook wat werkt voor een influential, en hoe dit is te combineren. Verder wil hij laten zien wat de populaire Instagram accounts van bestemmingen zijn, en uitlichten waarom hij denk dat juist die accounts het zo goed doen.

— Pauze —

15.00 uur
Joost Geurtsen – creatief strateeg bij Endemol Beyond
Online Travel Content; What’s Next?joost-geurtsen-vakantiebeurs-2016Joost Geurtsen spreekt namens Endemol Beyond, de digital video tak binnen de Endemol Shine Group, en neemt je mee in zijn toekomstvisie van de online reisjournalistiek. Hij deelt kennis, learnings en ervaring vanuit Endemol Beyond en laat een aantal inspirerende voorbeeldcases zien uit binnen en buitenland.

15.30 uur
Prijs uitreiking van 3 thema reizen naar Noord Engeland, en 2 tickets van Airberlin naar de USA.
Door Eelco Roos, Airberlin + Noord Engeland

 

15.40 uur
Mohsin Amdaouech via videoweergave– travelblogger
Het verhaal van Mohsin van de succesvolle Facebookpagina “Mohsin op Wereldreis”.mohsin-amdaouechMohsin inspireert vele mensen met zijn verhalen over zijn wereldreis! In nog geen 8 maanden is Mohsin Nederlands’ populairste reisblogger geworden op Facebook met meer dan 26.000 fans. Wat zijn Facebookpagina speciaal maakt is dat hij een interessante verzameling van enthousiaste volgers, merendeels Marokkaanse-Nederlanders, heeft. Hij is door verschillende media, waardoor het AD en National Geographic geïnterviewd over zijn succesvolle pagina. Wij spreken met Mohsin over zijn reisverhalen, snelle groei als blogger en over zijn ambitie.

15.45 uur
Panel met Jeroen van Wieringen – pers- en communicatieadviseur Stichting Liberation Route
Reisbloggers: verrijken of herijken?jeroen-van-wieringenJeroen van Wieringen is sinds twee jaar pers- en communicatieadviseur bij de Stichting Liberation Route Europe. In die rol onderhoudt hij contacten met de internationale pers in de zes Europese landen waar de route actief is. Tussen 2006 en 2013 werkte Jeroen bij Dagblad Metro, onder meer als eindredacteur. Daarnaast was hij als coördinator jarenlang verantwoordelijk voor de reizenpagina’s bij de krant. Tijdens het bloggersevent neemt Jeroen deel aan een podium discussie omtrent het thema ‘Money Making’ naar aanleiding van de beruchte blog die hij schreef op TravelNext.nl over het manco van de reisblogger.

16.15 uur
Travel pitches: enkele bedrijven pitchen voor de bloggers

16.45 uur
Wrap-up door dagvoorzitter Isabel Mosk

17.00 uur
Netwerken – borrel door Airberlin

 

Locatie: Supernova, Jaarbeurs Utrecht

Aanmelden

Voor bloggers: De Vakantiebeurs werkt met een accreditatie voor de deelnemende bloggers. Bloggers krijgen half december via de Vakantiebeurs een persoonlijke uitnodiging waarna zij zich kunnen aanmelden. Bloggers van verkeersbureaus.info en travelbloggers.nl die hiervoor in aanmerking komen met een minimum bereik van 5.000 zijn hier voor uitgenodigd. Andere, niet geaccrediteerde bloggers, krijgen later een mogelijkheid!

  • De Vakantiebeurs werkt met een accreditatie systeem. Je kunt je accrediteren wanneer je al eerder een (vak)uitnodiging hebt ontvangen van de Vakantiebeurs.
  • Heb je nog geen (vak)uitnodiging ontvangen? Dan heb je op 16 december een persoonlijke uitnodiging via de Vakantiebeurs omdat je ingeschreven staat bij TravelBloggers.nl. Voorwaarde is wel dat je totale bereik groter is dan 5.000 bezoekers / volgers.
  • Heb je nog geen (vak)uitnodiging ontvangen, minder dan 5.000 bezoekers per maand of volgers op Social Media en wil je bij het event aanwezig zijn? Zorg dan dat je profiel zo goed mogelijk ingevuld is en stuur even een email naar info@travelbloggers.nl of info@verkeersbureaus.info. We plaatsen je dan op een aparte ‘wacht’ lijst.
  • Naast je accreditatie voor de Vakantiebeurs is het nodig om jezelf aan te melden bij het bloggers event via EventBrite. Deze heb je als je al bent aangesloten bij TravelBloggers.nl of Verkeersbureau.info ontvangen.
  • Om dus deel te nemen aan het bloggers event heb je zowel toegang tot de Vakantiebeurs nodig en een geldige uitnodiging van EventBrite.
  • Zorg dat je EventBrite uitnodiging (digitaal) meeneemt naar het bloggers event, zodat we jouw naam kunnen afstrepen bij de aanwezigen.

Voor reisorganisaties: Ook voor de zakelijke reiswereld hebben we plaatsen beschikbaar gesteld; voor reisorganisaties die overwegen om met bloggers samen te werken of willen kennismaken met nieuwe bloggers. Daartoe wordt door de organisatoren van dit bloggersevent de unieke kans geboden om je voor het bloggers event op 13 januari aan te melden om bij dit programma te zijn. Er zijn slechts 50 plekken beschikbaar voor de reisbedrijven. Wat moet je doen? Stuur een mail naar info@travelnext.nl met als onderwerp Bloggers Event Vakantiebeurs. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht! 

Up to date blijven over het programma?

Over een paar dagen zie je hier om op de hoogte te blijven van het meest actuele programma van het bloggers event Money Making. Op het TravelNext blog laten we de komende weken al enkele keynotes van deze line- up aan het woord als preview van dit bijzondere programma, samengesteld door travelbloggers.nl en verkeersbureaus.info.

Over de Vakantiebeurs

De 46ste editie van de Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016. Onder het motto ‘Je zou zweren dat je er al was’ kan iedere bezoeker zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming. ‘Gastland’ is Noord-Engeland dat vakantiegangers verrast met de gevarieerde natuur en trendy steden. In iedere hal zijn verschillende gerechten te proeven. In het Kooktheater worden wereldse gerechten bereid en via de Culinaire Route krijgt de bezoeker smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes bij zes bestemmingen. Tweet mee via #vb16.