De Vakantiebeurs Vakdagen is al jaren het vak-event voor de reiswereld. Hoe ziet het programma eruit? Wat zijn volgens ons de highlights? En wat gaat TravelNext doen op de Vakdagen?

13 januari highlights

  • Op 13 januari kan het nieuwe jaar niet beter beginnen volgens ons, met de masterclass (georganiseerd door Reiswerk & NHTV): Connecting People Trough Happiness.
  • De trends voor 2015: een belangrijke start om het nieuwe jaar succesvol mee te beginnen. NBTC NIPO, die sinds kort ook ieder kwartaal belangrijke inzichten deelt op TravelNext, geeft je een kijkje in de vakantietrends voor komend jaar met onder andere de hoofdpunten van het CVO (Continu Vakantie Onderzoek). In de middag is er om 15.oo uur een speciale editie van deze sessie in het Engels, met daar extra aandacht voor het Country Report en de resultaten van het Destination Image Research; interessant voor DMO’s!
  • Let’s get Local met Tessa aan de Stegge: je vakantie boeken en doorbrengen met locals is echt populair. Denk aan alle initiatieven die de laatste tijd uit de grond zijn gerezen zoals I Like Local. Trendwatcher Tessa van Cherry Picker geeft een presentatie over ‘connecting with the locals’ in de context van technologie en de sharing economy. Leuk feitje: naast I Like Local zijn ook andere sharing/local intiatieven aanwezig om je vragen aan te kunnen stellen: Doozze maar ook Better Places, Withlocals, TravelMoodz & Sleeping with the locals.
  • Onofficiële borrels zijn vaak de leukste! En dus hebben wij tijdens de Vakantiebeurs een onnoficiële TravelNext borrel georganiseerd, tijdens de reguliere borrel. We staan er met een banner en er zijn heel wat TravelNext bloggers aanwezig! Het lijkt ons fantastisch leuk om jou te leren kennen en te brainstormen over wat we samen voor elkaar kunnen betekenen. TravelNext is altijd op zoek naar enthousiaste ondernemers, social media managers, startups en online marketeers uit de reiswereld die hun kennis en kunde graag met anderen willen delen op ons platform. We staan voor je klaar om 18:00 uur in Supernova!

14 januari highlights

  • De ANVR trapt de volgende dag af met een uitgebreid programma Changes in Tourism. Er komt steeds meer aandacht voor groenere initiatieven in de reiswereld en dat is maar goed ook. Verwacht tot aan de break een divers palet aan sessies met betrekking tot green ways for tourism; iets waar we ons bij TravelNext in relatie tot OTA’s het komende jaar ook op gaan richten! Na de break geeft o.a. TravelNext auteur Corné Dijkmans een sessie Social Media: een ‘stage to engage’, naar aanleiding van zijn onderzoek.
  • Tegelijkertijd is het bloggersprogramma een van de highlights op 14 januari. TravelNext’s Founding Father Martin van Kranenburg is dagvoorzitter en laat in het ochtendprogramma diverse succesvolle cases de revue passeren. Net als vorig jaar zal travelblogger Keith Jenkins aanwezig zijn, maar ook DFDS SeaWays die eerder dit jaar een mooie bloggersreis organiseerden en is er aandacht voor het nieuwe project van #mijncuracao. De hosts van het programma? Travel Writers Manifest, Verkeersbureaus.info en travelbloggers.nl.
  • Ook om 12.00 uur zal TravelNext aanwezig zijn voor het ‘meet the bloggers‘ gedeelte waar je diverse andere TravelNext auteurs kunt ontmoeten en samen sparren over de ontwikkelingen die volgens jou/ons het komende jaar van groot belang gaan worden in de wereld van bloggen, social media en online marketing in de travel industrie.

Connecten op voorhand

Wil jij ons in ieder geval ontmoeten? Sparren? Een klein advies inwinnen over what’s Next in travel? Zorg dat je ons volgt op Twitter via @TravelNextnl en we zorgen ervoor dat je via een DM realtime een afspraak kunt maken! Liever een van onze bloggers/auteurs spreken over een bepaald expertise gebied, laat het ons weten en we gaan kijken of we een afspraak voor jullie kunnen regelen. Samen maken we de reiswereld graag beter, leuker, mooier en interessanter! Let’s meet tijdens de #vakantiebeurs.

Zorg dat je je toegang hebt aangevraagd!

Zoals je van de Vakantiebeurs gewend bent is toegang gratis. Maar vergeet jezelf niet te registreren! Dat kan eenvoudig en snel via onderstaande link. Houd je code bij de hand! Geen code ontvangen? Ook die kun je via de link aanvragen.

Tot de Vakdagen in januari!