Op 10 januari 2012 organiseren Reiswerk en NHTV internationaal hoger onderwijs Breda een masterclass over Digital Media Concepts op de Dutch Tourism Expo. Hoe gaan innovatieve digitale mediaconcepten de wereld van het reizen veranderen? En welke rol speelt de reisonderneming van nu daar in? Werkgevers, werknemers in de reisbranche en vertegenwoordigers van het toeristisch onderwijs zijn van harte uitgenodigd in de Irenezaal van het mediaplaza om zich te laten meenemen naar de toekomst.

Reisonderneming van de toekomst
De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Bedrijven beginnen nog maar nauwelijks de invloed van sociale media te begrijpen, of het volgende dient zich al aan. Achterblijven is geen optie, want steeds meer -vaak branchevreemde- bedrijven staan te trappelen om mee te doen. Reiswerk en NHTV bieden deze ochtend inspiratie voor het bedrijfsmodel van een reisonderneming in de toekomst.

Toekomstvisie op Toerisme 2025
Frank Oostdam, directeur van de ANVR en voorzitter van Reiswerk, opent deze ochtend met een doorkijk in recent onderzoek van Reiswerk uitgevoerd door NHTV. In deze Toekomstvisie op Toerisme 2025 staat de gezamenlijke reisbranchevisie centraal van diverse CEO’s van reisondernemingen op allerlei ontwikkelingen die de reisbranche beïnvloeden. Bijvoorbeeld technologische, economische en politieke ontwikkelingen en klimaatveranderingen.

Digital Media Concepts
Hans Bouwknegt van NHTV dompelt het publiek vervolgens onder in de technologische ontwikkelingen. Hij schetst een confronterend toekomstbeeld aan de hand van digitale media concepten. En wat betekent die technologie eigenlijk voor de reisprofessional van de toekomst? Digital Media Concepts bestudeert vraagstukken als: Wat is het effect van digitalisering op de samenleving? Hoe kun je de kanalen internet, televisie, games, tijdschriften, radio, en telefonie zinvol inzetten in een creatief concept? En hoe ziet het medialandschap er over 10 jaar uit? Stof genoeg om over door te praten, daarom is er natuurlijk een netwerkmoment met een drankje en een hapje.

Organisatie
De bijeenkomst vindt plaats in de Irenezaal van het Mediaplaza. Gasten zijn welkom vanaf 10:30 uur en de bijeenkomst eindigt om 13:00. Aanmelden is verplicht. Meer informatie en de aanmeldmogelijkheid is te vinden op www.reiswerk.nl.

Reiswerk en NHTV werken al jarenlang samen op diverse gebieden. Dit jaar organiseren zij voor het eerst samen een sessie op de Dutch Tourism Expo. Reiswerk is de samenwerking van branchevereniging ANVR en de vakbonden FNV bondgenoten, CNV dienstenbond en de Unie. Reiswerk is opgericht door CAO- partijen en houdt zich bezig met arbeidsmarktontwikkeling en projecten op het gebied van opleiding en ontwikkeling in de reisbranche. NHTV is een internationaal georiënteerde hoger onderwijsinstelling met onder andere een ruim aanbod aan bachelor en masteropleidingen specifiek voor de toeristische sector. Daarnaast hebben zij diverse lectoraten voor onderzoeksvraagstukken waarvan Digital Media Concepts er één is.