Een wereldwijde trend is “collaborative comsumption”, wat van mij is mag je gratis gebruiken of tegen een kleine vergoeding.  Campinmygarden.com is een nieuw concept waarbij je als huiseigenaar een deel van je tuin ter beschikking stelt voor kampeerders.

Campinmygarden.com is gestart in april 2011. Het aanbod is nog erg geconcentreerd in de UK en in België. In Nederland zijn momenteel minder dan 5 locaties. Bij het vinden van een kampeerplek staat het zoeken rondom een evenement centraal. Je moet dan vooral denken aan muziekfestivals, sport- en lokale evenementen.

Het zoeken via Google Maps gaat eenvoudig, maar als je verder wilt vergelijken en verfijnen dan loop je vast. De geleide navigatie is niet aanwezig, waardoor het overzicht ontbreekt. Een nadeel is dat je jezelf vooraf moet registreren als je een eigenaar een vraag wilt stellen. Je tuin aanmelden voor kampeerders is gratis. Een bijzonder leuk initiatief en ik hoop dat de droom van Victoria Webbon van Campinmygarden.com uitkomt:

“I hope that one day there will be thousands of private gardens being offered as temporary campsites across the world. Everyone will welcome and be welcomed into our gardens with open arms and hearts, sharing in one passion for the universal adventure that is life.”

Victoria Webbon, April 2011

Afbeelding: Goosmurf