Reiszoekmachine Paperflies heeft een nieuwe tool om reizigers te helpen bij het maken van een keuze voor een bestemming. De nadruk ligt op inspiratie en het verbreden van de horizon van de ticketzoeker.

Selecteer eerst maar eens de luchthaven

Reizigers switchen vaak van airport om te kijken of het vliegen vanaf een bepaalde bestemming, goedkoper is dan van een andere airport. Hierdoor worden door Nederlanders nog weleens keuzes gemaakt om net over de grens te vertrekken, of vanaf een andere luchthaven die minder gunstig ligt ten opzichte van hun eigen woonplaats.

Door op vertrek luchthaven te kiezen zijn de laagste tarieven voor meer dan 200 bestemmingen zichtbaar, dit maakt dus dat bestemmingen eerder vergeleken worden dan luchthavens en mensen dus waarschijnlijk toch dichter bij huis zullen vertrekken, maar dan wel naar de goedkoopste bestemming.

Niet geplande reizen

De tool is vooral bestemd voor reizigers die weg willen, maar nog geen idee hebben waar naartoe. Op basis van de ingevoerde reisdata worden de bestemmingen en de beste prijzen voorgesteld. Door op de prijs te klikken worden de details van de reis zichtbaar en kunnen er dus allerlei verschillende trips ontstaan.

Wanneer je geen datum invoert krijg je vliegtickets en de prijs te zien voor willekeurige data op de bestemmingen. Dit aanbod varieert dan retourvluchten voor een verblijf van minimaal 4 dagen tot meerdere dagen.

De vliegtickets en de tool met de map zijn ervoor om te laten zien dat vliegtickets vaak helemaal niet zo duur zijn als dat men zelf denkt.

Getaways en hotels

Ook Paperflies positioneert zich in de markt steeds meer als one-stop shop voor reizigers die alleen een vliegticket willen boeken, een hotel (in samenwerking met Booking), of een hele getaway op basis van een deal.