Hoe graag willen we wi-fi in het vliegtuig? De één wil het wel, een kleiner deel van de passagiers liever niet. Vooral de jongeren lijken gewoon te verwachten dat en vliegtuig een internet verbinding aan boord heeft. De Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing heeft deze boodschap duidelijk mee gekregen en werkt aan een uitbreiding van de dekking en connectiviteit aan boord van commerciële vliegtuigen.

In 2014 zijn alle Boeings voorzien van internet

Aan het eind van 2013 moeten systemen in gebruik genomen kunnen worden waarmee passagiers mobiel kunnen bellen, internetten en live televisie kunnen kijken tijdens het vliegen. Boeing verwacht dat in 2014 alle toestellen van Boeing deze service aan haar passagiers aan kan bieden.

Toestellen 737 en 787 al eerder internet

Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om in de bestaande Boeing 737 toestellen ook zo snel mogelijk deze diensten aan te kunnen bieden. Dit type vliegtuigen bezit al systemen om de diensten mogelijk te kunnen maken. De Boeing 787 zal voor het einde van het jaar nog alle mogelijkheden aan de passagiers kunnen aanbieden.

Boeing speelt in op wensen passagiers

Boeing geeft aan dat zij op deze manier inspelen op een wens van hun passagiers: “We zijn er altijd op gericht dat we in onze toestellen de meest moderne en nieuwste technologieën aan kunnen bieden aan de luchtvaartmaatschappijen in de wereld”, zegt Mike Sinnett, senior chief engineer bij Boeing Commercieel. “Passagiers willen graag connected blijven via e-mail, het internet en andere online diensten tijdens het vliegen. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar mogelijkheden en zijn de samenwerking aan gegaan met verschillende providers om dit ook daadwerkelijk aan onze passagiers aan te kunnen bieden.”

Afbeelding: Mike Knell (cc)