Op locatie even checken welke blogs er over concepten bij jou in de buurt zijn geschreven. Met de start van de zomervakantie deze week voor miljoenen Nederlanders heeft het inspiratie platform World-of-Blogs.nl de grens van meer dan 5000 blogs bereikt. Het platform is opgericht voor reizigers die zich willen laten inspireren door reiservaringen van bloggers op de meest uiteenlopende bestemmingen.
Blogs op de kaart
“Consumenten vertrouwen reviews en bloggers. Het geeft hen inzicht in bestemmingen die je nergens anders kunt vinden. Alleen de leukste en interessantste blogs zijn af en toe best lastig te vinden”, zegt Sanne Bakker (World of Blogs). Via World of Blogs maken wij die reisblogs toegankelijk. Het initiatief is in het voorjaar van 2014 gestart en groeiende.
Hoe werkt World of Blogs?
World of Blogs koppelt reisblogs aan een locatie op de wereldkaart. Soms heel lokaal in Nederland, soms op een juist hele verre locatie. Dit maakt reisblogs vindbaar. Op het platform kun je een locatie ingeven, vervolgens filteren op afstand (bijvoorbeeld 10 kilometer rondom Lissabon) en een categorie filteren. De relevante resultaten worden getoond en je klikt door naar de website van de blogger. Bloggers betalen niets om op de kaart te komen, maar kunnen wel actief bijdragen.
De database groeit nog steeds en de wens is om verder te internationaliseren. De community op Facebook wordt gebruikt om reizigers met de content van Nederlandse reisbloggers te enthousiasmeren om op reis te gaan.
Inspiratie
Bloggers kunnen hun blog per artikel aanmelden, of in een grotere bulk van 5 artikelen per keer. Binnen 24 uur staat de blog vervolgens op het platform. Binnen de categorieën zoals with kids, photography, architecture, design, events, winter, wine en nog vele anderen, kunnen de blogs geüpload worden. Ook op de site zelf kan door reizigers gezocht worden op deze categorieën zoals een complete city guide, food, accommodatie, sightseeing, things to do.
2 reacties
Op zich wel een goed concept maar het kan nog gebruiksvriendelijker. Benieuwd of het wat wordt in de toekomst!
Heb dit ook bedacht maar blijkt dus al te bestaan. Ben je tevreden over hoe het werkt?