Begin 2015 introduceerde Google een nieuwe tool: Google Foto’s. Eén plek voor al je foto’s en video’s, waar je met elk device op kan om je foto’s te bekijken, te delen en te bewerken. Een tool die de consument helpt om foto’s te structureren en te organiseren. Afgelopen vrijdag organiseerden Google en Whizpr een hands-on sessie en TravelNext was erbij!

Onderzoek

Google Foto’s heeft een onderzoek uit laten voeren naar het gebruik en de waarde van foto’s. Dit onderzoek is onder 1037 Nederlandse respondenten uitgevoerd. Wist je bijvoorbeeld dat…

  • 80% van de Nederlandse bevolking meerdere foto’s per week maakt?
  • 90% de foto’s op verschillende plekken bewaart?
  • 85% veel waarde aan de foto’s hecht?
  • 66% foto’s via social media deelt?

Onderstaande infographic geeft meer informatie over de resultaten van dit onderzoek, meer informatie heeft Google vrijgegeven in het persbericht over het gebruik en de waarde van foto’s.

Blog Google fotos - infographic

Google Foto’s

Eén plek voor al je foto’s en video’s die je op elk device kan terugkijken, bewerken en delen met vrienden én met een zoekfunctie waarbij je makkelijk kan zoeken naar een ‘long-lost foto’. Hoe vervelend is het als je terugkomt van weekje vakantie en je bent op zoek naar die ene foto van dat restaurant waar je zo lekker gegeten hebt. De zoekfunctie maakt, op basis van patroonherkenning, onderscheid in onderwerpen van de foto’s, waardoor het voor jou makkelijker is om een foto terug te vinden.

Blog Google fotos - zoeken

Oftewel; Google Foto’s helpt je te genieten van je foto’s, zonder dat er veel werk in zit om alles te organiseren. Foto’s via de smartphone worden automatisch opgeslagen, maar je kan ook foto’s van een SD-kaart op de back-up zetten. De foto’s worden in hoge kwaliteit opgeslagen, met onbeperkte capaciteit en zonder kosten. Er zijn ook geen ontwikkelingen gaande om er een betaalde service van te maken.

Verzamelingen

De app heeft nog een extraatje: verzamelingen. Hiermee kun je albums, films, verhalen, animaties en collages maken. Bij de filmpjes worden audiogeluiden weggehaald en kun je er zelf een liedje onder zetten (alle muziek op de app is rechten vrij).

Blog Google fotos - verzamelingen

En die leuke fotoboeken? Die na een vakantie helemaal vol geplakt is met foto’s en volgeschreven met leuke verhalen. Met ‘verhalen’, binnen de app, kun je foto’s uitkiezen van bijvoorbeeld een reis. De foto’s worden automatisch op volgorde gezet, op basis van de locaties, en je kan overal een beschrijving toevoegen, om het een persoonlijk tintje te geven. Hieronder is een klein voorbeeldje gegeven van hoe een verhaal eruit zien.

IMG_0575

Creatieve assistent

Een andere feature:  de creatieve assistent. De assistent maakt automatisch collages, filmpjes, verhalen, animaties of panorama’s op basis van je foto’s en locaties. Deze worden voorgesteld in de zogeheten Assistent-kaart.

Blog Google fotos - assisten

Stel je voor:

Je bent een heerlijk weekje naar Parijs geweest en je hebt daar 500 foto’s gemaakt. Al deze foto’s worden op de back-up gezet. De creatieve assistent ziet dat jij bij de Eiffeltoren 5 soortgelijke foto’s hebt gemaakt en maakt daar automatisch een collage van. Een leuke reminder van een weekje Parijs, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Op basis van locaties kan de creatieve assistent zien dat je voor een periode in Parijs bent geweest, en worden de foto’s al in een verhaal of een album gezet. Maar dat is nog niet alles, want tijdens het weekje Parijs ben jij op verschillende plekken geweest, ook buiten de stad. Op basis van de locaties van de foto’s maakt de creatieve assistent je route in beeld waar jij bent geweest.

Mocht je deze feature niet willen, kun je binnen instellingen assistent kaarten uitzetten.

Blog Google fotos - assistentkaart

Kortom: je foto’s organiseren en structureren met Google Foto’s.

“One home for all your photos and videos – fast, intuitive and beautiful.”

Credits headerafbeelding: Static Montages